fbpx
Сьогодні
10:05 13 Гру 2018

У Венесуелі заарештували проросійського журналіста, йому світить 28 років тюрми

Німецького журналіста Біллі Сікса, відомого проросійськими поглядами, заарештували у Венесуелі за звинуваченням у шпигунстві.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цю інформацію підтвердили в МЗС Німеччини. Посольство Німеччини в Каракасі надає репортерові консульську підтримку.

Журналіста заарештували за звинуваченням у шпигунстві, заколоті і незаконному вторгненні в зону об'єкту, що охороняється. Йому може загрожувати до 28 років в'язниці.

За даними неурядової організації Репортери без кордонів, журналіст знаходиться під вартою у військовій в'язниці з середини листопада. При цьому він не може скористатися послугами приватного адвоката, а змушений користуватися допомогою виділеного йому державного захисника.

Репортера заарештували, ймовірно, після того, як він в'їхав у Венесуелу з території Колумбії.

Біллі Сікс працював над матеріалами про незаконний обіг наркотиків, контрабанду палива і стратегічних товарів, торгівлю людьми, а також про масову еміграцію жителів Венесуели з країни.

Сікс відомий своєю проросійською позицією щодо війни на Донбасі і анексії Криму. Зокрема, він поширював інформацію, що Росія нібито не причетна до катастрофи Boeing MH17 в 2014 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: