fbpx
Сьогодні
09:06 13 Гру 2018

Тисячі людей вийшли на протест у Будапешті через закон "про рабську працю"

У столиці Угорщини Будапешті вчора відбувався антиурядовий мітинг проти законодавчих змін  у трудовому кодексі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Люди, зокрема, протестують проти законодавчих змін щодо річного збільшення позаурочних годин (з 250 до 400 годин у залежності від умов конкретного колективного договору), вже названих опозицією "законом про рабську працю".

Крім того, демонстранти виступають проти реформи судової системи, за яку сьогодні проголосувала проурядова парламентська більшість.

Опозиція вважає ці нормативні нововведення неконституційними. Її представники не брали участі у процедурі голосування, влаштувавши у парламенті гучне скандування.

Кількасот вуличних демонстрантів спочатку зібралися на площі Кошут перед парламентом. Після того, як вони вирушили середмістям Будапешта, закликаючи перехожих долучатися до акції протесту, кількість учасників почала зростати.

Протестувальники вигукували антиурядові лозунги і вступали в словесні перепалки з поліцією. Як повідомляє кореспондент видання, подекуди проти демонстрантів правоохоронці застосовували сльозогінний газ.

Пізно ввечері демонстранти знову повернулися під стіни парламенту. Молоді люди намагалися штурмувати поліцейський кордон на вході до будівлі Національних зборів Угорщини. Проте натовп час від часу відтіснли назад, застосовуючи сльозогінний газ.

За даними опитування консалтингової компанії Policy Agenda, 83% працюючих угорців не підтримують такі зміни у трудовому законодавстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: