fbpx
Сьогодні
Відео 12:24 13 Гру 2018

Перший у світі штучний метеоритний дощ можна буде побачити в 2020 році

Японський стартап ALE Co. за підтримки декількох університетів завершив розробку супутника, за допомогою якого навесні 2020 року планується влаштувати перший в світі штучний метеоритний дощ.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Супутник висотою 80 і шириною 60 см важить близько 65 кг. Він буде запущений 17 січня 2019 року з космодрому Утіноура в південній префектурі Кагосіма за допомогою ракети-носія Epsilon.

Деякий час апарат буде перебувати на орбіті в 500 км над Землею, а безпосередньо перед самим експериментом його планується спустити на 100 км нижче.

Усередині супутника знаходиться приблизно 400 металевих кульок діаметром в декілька сантиметрів, які і повинні стати "падаючими зірками". Апарат буде вистрілювати їх порціями по 20 одиниць за раз.

За розрахунками, заряди стануть падати вниз зі швидкістю 7-8 км в секунду, а ефект метеора буде створюватися за рахунок поступового згоряння в атмосфері.

Побачити перший в світі штучний метеоритний дощ зможуть близько 6 млн жителів в місті Хіросіма і прилеглих районах. Цей регіон був обраний завдяки ясній погоді і чистому небу навесні.

Проте графік може бути скоригований в залежності від метеоумов, точна дата видовища поки не називається.

Компанія ALE Co. наразі розробляє ще один такий супутник, який планується запустити влітку наступного року. Орієнтовний термін служби таких апаратів 24 місяці.

В майбутньому стартап розраховує продавати свої метеори всім охочим, які бажають влаштувати свято.

Одна така "зірка" коштує майже $ 10 тисяч, а вартість всього проекту перевищує $8 млн.

Фахівці компанії також працюють над удосконаленням хімічного складу "падаючих зірок", щоб зробити їх різнокольоровими.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: