fbpx
Сьогодні
11:45 13 Гру 2018

Майже 12% компаній Британії почали заміняти людей роботами

Фото: shutterstock

Роботи та штучний інтелект замінили хоча б якусь частину співробітників у 12% британських компаніях за останній рік.

Про це пише TechRadar з посиланням на дослідження агентства Pod Group.

Агентство провело опитування 2 тисяч співробітників британських компаній про їхні умови роботи за 2018 рік, а також нововведення, з якими вони стикалися.

Виявилося, що 12% співробітників стикалися з тим, що колег або самих працівників звільняли, провів автоматизацію їхньої праці.

При цьому найчастіше автоматизували працю жителів Уельсу – 14% робочих зіткнулися з такою тенденцією. Найменше – в Північній Ірландії, де цей тренд відзначили тільки 7% робітників.

Незважаючи на це, лише 20% британських працівників переживають про можливу роботизацію їхнього робочого місця.

За словами глави Pod Group Чарльза Тауерса-Кларка, поки що у Великій Британії навіть керівники компаній не розглядають можливість повної заміни співробітників роботами або штучним інтелектом, що дозволяє їхнім співробітникам не боятися за своє робоче місце.

В своїй останній книзі "Короткі відповіді на великі питання" вчений Стівен Хокінг стверджував, що в майбутньому автоматизація праці не зрівняє соціальні класи, а, навпаки, зробить багатих ще багатшими, а бідних ще біднішими.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: