fbpx
Сьогодні
21:02 13 Гру 2018

Адвокат відвідала українського моряка Зінченка

У четвер, 13 грудня, адвокат Еміне Авамілєва відвідала в московському СІЗО Лефортово українського моряка В'ячеслава Зінченка, захопленого в Керченській протоці 25 листопада.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

За його словами, 20-річний українець вважає себе військовополоненим і відмовився давати російським слідчим свідчення.

Під час спілкування з адвокатом у нього не були помічені ознаки пригніченого стану або депресії, однак він засмутився, коли дізнався, що швидше за все, йому продовжать термін утримання під вартою.

В ходе сегодняшнего дня адвокат нашей команды Эмине Авамилева посетила военнопленного украинского моряка Вячеслава…

Posted by Nikolai Polozov on Thursday, December 13, 2018

"Молодий сором'язливий хлопчина. 20 років виповнилося влітку. Насамперед запитав, як довго сидіти йому ще в цьому Лефортово… Каже, хотів вищу освіту отримувати за фахом і вже подав документи в морехідку", – розповів Полозов.

За словами Зінченка, його помістили в двомісну камеру з "колишнім міністром однієї кавказької республіки", який "постійно молиться" і особливо не спілкується, але охоче ділиться їжею.

"У камері є холодильник і телевізор з трьома російськими каналами. Зінченко дуже був здивований, коли побачив, що про нього і його товаришів каже пропаганда", – повідомив адвокат.

Він додав, що українець отримав листи підтримки з Москви і Санкт-Петербурга, передачу від волонтерів та посилку з одягом, але йому не вистачає сигарет, згущеного молока і м'яса.

Лист, написаний рідним, російська цензура з невідомих причин не пропустила.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: