fbpx
Сьогодні
15:46 12 Гру 2018

Як працюватимуть банки на свята: НБУ оприлюднив розклад

У Нацбанку розповіли, як працюватиме фінансова система та на коли припадатимуть так звані "банківські канікули".

Про повідомляє прес-служба Національного банку України.

Згідно з повідомленням, 27 та 28 грудня система електронних платежів (СЕП) працюватиме на дві години довше, ніж зазвичай.

А 29 грудня до 13:00 у СЕП будуть здійснюватися лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані до НБУ та органів Державної казначейської служби. Банківський день у СЕП цього дня закінчиться о 15:00.

30, 31 грудня 2018 року та 1, 5, 6 і 7 січня 2019 року СЕП, система електронної пошти НБУ, депозитарій Нацбанку, Система СЕРТИФ, Автоматизована інформаційна система "Реєстр договорів з нерезидентами 2" не працюватимуть.

2 січня 2019 року банки працюватимуть без клієнтів і забезпечуватимуть комплекс робіт, пов'язаних із початком нового звітного року.

Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюватимуться, а 3, 4 та з 8 січня 2019 року СЕП і банківська система України працюватимуть у звичайному режимі.

З 29 грудня 2018 року до 3 січня 2019 року включно діятиме офіційний курс гривні до іноземних валют та банківських металів, розрахований Національним банком України 28 грудня 2018 року.

Крім того, у НБУ додали, що банки мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів у святкові дні.

Календар роботи банків

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: