fbpx
Сьогодні
19:56 12 Гру 2018

"Наддержава Росія": в Україні заборонили пропагандистські дитячі книги

Державний комітет телебачення радіомовлення заборонив ввезення в Україну 26 книг, які містять ознаки радянської та російської пропаганди.

Згідно з повідомленням, шістьом українським видавництвам відмовлено у видачі дозволів на ввезення з РФ 26 дитячих книжок, детективів А. Максимова, Д. Донцової, романів Анни и Сергія Литвинових, І. Осипова та О. Шевцової, книги Л. Стрельнікової та Л. Секлітової Вогонь Прометея, книги Андреса Рідела Книжные воры та антології Поэзия серебряного века.

У Держтелерадіо пояснили, що у переліку заборонених до реалізації книг в Україні опинилися радянські дитячі книги, які просякнуті комуністичною ідеологією та проілюстровані її символами, сучасні видання для дітей та юнацтва, які пропагують силові структури РФ та поширюють міфи про наддержаву Росію або популяризують російську зброю і її збройні сили, як у випадку з дитячою енциклопедією Большая енциклопедія знаний в вопросах и ответах В. Жабцева.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: