fbpx
Сьогодні
22:06 12 Гру 2018

Мінкультури представило віртуальний музей нематеріальної культурної спадщини України

Міністерство культури України офіційно представило віртуальний музей нематеріальної культурної спадщини.

Його презентація відбулася на Всеукраїнській конференції "Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи" у Києві.

Над створенням музею працювала команда фахівців з усієї країни, а кураторами були Український центр культурних досліджень та Український культурний фонд.

До експозиції віртуального музею увійшли національні історичні здобутки української культури, в тому числі елементи, що вже потрапили до переліку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, – петриківський розпис і козацькі пісні Дніпропетровщини.

Також у межах презентації віртуального музею відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу "Жива традиція", який проводив Український центр культурних досліджень в рамках проекту "Створення віртуального музею нематеріальної культурної спадщини України".
Читайте також: Мистецтво зі смартфона: Google запустила віртуальну картинну галерею

Із 43 заявок експертна рада конкурсу обрала 10 програм з різних областей. Серед них – технологія виготовлення бортницького пристрою "лезиво" (1-а премія), традиційне харківське коцарство (2-а премія), боромлянське лозоплетіння (3-я премія) та інші. Детальніше з усіма фіналістами можна познайомитися на сайті віртуального музею нематеріальної культурної спадщини України.

Учасниками конференції "Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи" стали фахівці з питань збереження та охорони нематеріальної культурної спадщини, керівники обласних управлінь культури, центрів народної творчості, носії живих традицій нематеріальної культурної спадщини, дослідники фольклору та інші. На заході Міністерство культури відзвітувало про результати виконання Конвенції ЮНЕСКО щодо охорони нематеріальної культурної спадщини у 2018 році та озвучило вектор роботи у цій галузі на наступний рік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: