fbpx
Сьогодні
09:05 12 Гру 2018

Конгрес США схвалив резолюцію проти "Північного потоку-2"

Палата представників Конгресу США проголосувала за резолюцію проти будівництва газопроводу "Північний потік–2"

Про це повідомляє Bloomberg.

Конгресмени США наполегливо рекомендують американському президенту Дональду Трампу всіляко протидіяти проекту і ввести проти нього санкції.

При цьому адміністрація Трампа повинна "використовувати всі доступні засоби для підтримки європейської енергетичної безпеки".

Американські конгресмени закликали також країни Європи відмовитися від будівництва газопроводу.

У резолюції наголошується, що газопровід є "радикальним кроком назад для європейської енергетичної безпеки та інтересів Сполучених Штатів".

"Ведення бізнесу з" Північним потоком 2 "не відповідає загальним трансатлантичним цінностям", – сказав помічник державного секретаря з енергетичних ресурсів Френсіс Феннон.

Зазначається, що хоча резолюція і не має обов'язкової сили, документ акцентує на "зростаючій опозиції Конгресу до російського проекту".

Нагадаємо, Німеччина дозволила будувати 55 км російського "Північного потоку-2" у своїх територіальних водах. Канцлер Ангела Меркель вважає, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" з Росії до Німеччини не загрожує енергетичній безпеці Європи.

США виступають проти "Північного потоку-2" і припускають запровадження санкцій, а також пропонують Європі свій газ замість російського.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: