fbpx
Сьогодні
10:01 12 Гру 2018

Google на запит "ідіот" показує фото Трампа: гендиректор компанії дав свідчення у Конгресі

Генеральний директор компанії Google Сундар Пічаї під час слухань в Конгресі США пояснив, чому на запит idiot пошуковик показує фотографії американського президента Дональда Трампа.

Відповідне запитання йому поставила конгресмен-демократ Зої Лофгрен.

"Якщо ввести в пошук слово ідіот, він видасть фотографії Дональда Трампа. Я щойно це зробила, як таке відбувається?" – запитала Лофгрен.

У відповідь Пічаї пояснив, що щоразу, коли користувачі вводять слово в пошук, він сканує мільйони сторінок результатів, які автоматично ранжуються за двома сотнями параметрів, включно з популярністю, актуальністю і свіжістю.

Гендиректор додав, що якщо сказати простіше, то працівники компанії не керують результатами пошуку і не можуть на них впливати. Все це провина алгоритма.

У серпні президент США Дональд Трамп звинуватив Google в підтасовуванні новин про нього. Пошуковик, на його думку, цілеспрямовано "придушує голоси консерваторів" і приховує новини про успіхи його адміністрації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: