fbpx
Сьогодні
Фото 16:24 11 Гру 2018

Врятували з поля бою: у Конго українські вертолітники евакуювали пораненого танзанійського миротворця

У ході здійснення патрулювання силами Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго військовослужбовці Об'єднаної Республіки Танзанія потрапили у засідку одного з незаконних збройних формувань і змушені були дати бій.

У той же час екіпажі українських вертольотів Мі-24, які знаходились в 30-хвилинній готовності до вильоту за наказом командування Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго підняли по тривозі та залучили для підтримки наземних сил Місії. Завдяки точним вогневим ударам українських вертолітників бойовики незаконних збройних формувань понесли значних втрат і відступили вглиб джунглів, передає Міноборони України.

Це дало змогу військовослужбовцям Об'єднаної Республіки Танзанія безпечно відійти до табору для перегрупування. Однак стало відомо, що один з військовослужбовців Республіки Танзанія дістав вогнепальне поранення в руку в ході прямого вогневого контакту з бойовиками.

Командувачем сил Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго прийнято рішення щодо здійснення евакуації пораненого танзанійського миротворця з поля бою українськими вертольотами. Вже через 30 хвилин екіпаж українського Мі-8 прибув до визначеного району та приймав на борт пораненого танзанійця.

Безпеку району проведення рятувальної операції забезпечували побратими танзанійця разом з контингентом з Південно-Африканської Республіки. На момент прибуття українського екіпажу неподалік все ще чутно було поодинокі постріли, бій тривав, але присутність в повітрі пари українських Мі-24, які забезпечували прикриття евакуації, значно зменшила рішучість бойовиків.

Пораненого військовослужбовця було успішно доставлено до бази поблизу міста Бені, де його передали медичному персоналу Місії ООН.

Українські вертолітники з радістю прийняли новину, що життю танзанійця нічого не загрожує і найближчим часом він зможе повернутись до строю.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: