fbpx
Сьогодні
11:45 11 Гру 2018

"Він тримає нас за ідіотів": "жовті жилети" розкритикували обіцянки Макрона і обіцяють нові протести

Обіцянка президента Франції Емануеля Макрона підвищити мінімальну зарплату на 100 євро та знизити податки для бідних не задовольнили вимоги руху "жовтих жителів".

Про це пище Agence France Presse.

Сьогодні французький уряд спробує переконати законодавців і громадськість в тому, що промова Макрона та його обіцянки відповідали вимогам руху "жовтих жилетів", незважаючи на те, що багато демонстрантів заявили, що вони розчаровані і поклялися продовжувати свій протест.

Одразу після виступу президента багато протестуючих оголосили про свою рішучість продовжувати протести і закликали до акцій по всій Франції.

"Кожне його слово було освистано: першою реакцією було "він тримає нас за ідіотів", – розповів один з представників руху П'єр-Гаель Лаведер.

Він каже, що Макрон досі не зрозумів того, що відбувається і причин демонстрацій.

Втім, деякі мітингарі визнали, що Макрон пішов на хоча б якусь поступку, але вони одразу зазначають, що цього недостатньо.

"Цього разу дійсно є певний прогрес. Моя посмішка ставала все більшою і більшою, коли він говорив", – сказав один з представників руху на ім'я Ерван з міста Ренн.

Протести так званих "жовтих жилетів" у Франції тривають вже третій тиждень. Вони почалися з вимоги до влади відмовитися від збільшення податків на автомобільне пальне.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: