fbpx
Сьогодні
19:01 11 Гру 2018

Вчені знайшли ген, який відповідає за набір ваги

Вчені вважають, що наблизилися до створення таблетки, яка дозволить їсти стільки завгодно і не набирати вагу. Вони виявили ген, блокування якого дозволяє не гладшати на раціоні з високим вмістом жирів.

Як пише Daily Mail, вчені Університету Фліндерс опублікували фотографії, які показують різницю між двома групами мишей, за якими спостерігали в дослідженні.

Як показали результати дослідження, група мишей, у яких блокували один єдиний ген – RCAN1 – не набирала вагу, харчуючись жирною їжею.

Вчені відзначили, що цей же ген є в людини, і висловили надію, що аналогічний метод дасть такий же результат для дорослих осіб.

За словами групи дослідників, блокування RCAN1 допомагає перетворити нездоровий «білий» жир на більш здорову «буру» версію.

Керівник дослідження професор Деміен Кітінг назвав результати «захоплюючими», оскільки світ зараз охоплено епідемією ожиріння.

«Ми знаємо, що багато людей борються із зайвою вагою або контролюють свою вагу з ряду різних причин. Результати цього дослідження можуть означати початок розробки пігулки, яка націлена на блокування функції RCAN1 і може призвести до втрати ваги», – заявив Кітінг.

Пігулка, яка блокує RCAN1, пояснили дослідники, дозволить людям спалювати більше калорій під час відпочинку – і не вплине на їх апетит. «Це означає, що організм буде накопичувати менше жиру без необхідності зменшувати споживання їжі або більше займатися фізичними вправами», – сказав Кітінг.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: