fbpx
Сьогодні
18:18 11 Гру 2018

У Ваймарі представили симфонічну композицію "Заповіт" на вірші українських поетів

Фото ukrinform.ua

Німецька прем'єра вокального циклу, написаного відомим британським композитором Марком Ентоні Тернеджом на тексти українських поетів Тараса Шевченка, Василя Стуса та Сергія Жадана, відбулася 9-10 грудня у Ваймарі.

Про це розповів автор ідеї, український диригент Кирило Карабиць, передає Культурна дипломатія України від МЗС.

«Тернедж зацікавився ідеєю написання твору, присвяченого сучасній Україні, війні, боротьбі українського народу протягом століть за незалежність. «Заповiт» написаний на тексти українських поетів Тараса Шевченка, Василя Стуса і Сергія Жадана», – розповів український диригент Кирило Карабиць.

Світова прем'єра твору англійською мовою відбулася 7 листопада 2018 року у місті Пул, Велика Британія, у виконанні солістки українського походження Наталії Романів. У Німеччині твір виконуватиметься українською мовою, виконуватиме соло українська співачка Ольга Пасічник.

Композитора особливо «зачепила» тема захисту Донецького аеропорту ім.Сергія Прокоф'єва, тому на концерті у Британії також виконувалася символічно сюїта Прокоф'єва з опери «Війна і мир». У Ваймарі виконуватиметься Четверта симфонія Малера.

Твір був замовлений одному з найвідоміших авторів сучасності Марку Ентоні Тернеджу двома оркестрами, якими керує Карабиць, – Національною симфонічною Капелою Ваймара і симфонічним оркестром (Пул, Велика Британія) Борнмута.

"Він не про політику, він поза політикою, він про державу Україну", – підкреслює автор ідеї.

Карабиць зазначив, що представлення цього твору міжнародній публіці є подією міжнародного масштабу. Диригент сподівається, що «Заповiт» зможуть почути і глядачі в інших країнах, у тому числі в Україні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: