fbpx
Сьогодні
10:45 11 Гру 2018

У Фінляндії ввели денний сон на роботі, який оплачується

Фінські профспілки прийшли до висновку, що денний сон в середині робочого процесу плідно позначається на продуктивності співробітників та фінансовому благополуччі компанії.

Про це пише видання Yle.fi.

В деяких фірмах тепер навіть наймають фахівця, який проводить корпоративну тиху годину – допомагає розслабитися і вчить медитації.

"Змусити себе розслабитися важко, але під керівництвом тренера це стає набагато простіше навіть в середині дня. Інструктор в цій ситуації на вагу золота, тому що він допомагає зробити цю ментальну паузу, відправитися в міні-відпустку на півгодини", – говорить Тііна Вайнио з центру Sofia Future Farm.

До висновку про користь денного сну (він становить від 30 до 60 хвилин) профспілки Гельсінкі прийшли після того, як серед працівників різних компаній були проведені опитування.

Люди розповідали про втому на робочому місці, фізичному дискомфорті (болі в спині і суглобах при сидячій роботі) і бажання якнайшвидше покинути робоче місце під кінець дня.

Багато федеральних ЗМІ Фінляндії вже встигли розповісти на сторінках своїх видань про новий столичний тренд.

Журналісти не виключають, що найближчим часом звичка спати на роботі перекинеться і на інші міста.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: