fbpx
Сьогодні
14:11 11 Гру 2018

Служба безпеки затримала одного з організаторів "Антимайдана" та "армии Юго-Востока"

Контррозвідники спіймали одного з організаторів та активних учасників масових заворушень у Луганську навесні 2014 року.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що мешканець Луганська примкнув до проросійських рухів "Антимайдан" та "Армия Юго-Востока" фактично від моменту їх створення та 6 квітня 2014 року брав активну участь у штурмі, захопленні та утриманні адміністративної будівлі СБУ в Луганській області.

Надалі він брав участь у бойових діях проти України на Донбасі у складі "козачих" формувань та у банді "Бетмен".

У квітні 2015 року через конфлікт з ватажками бандформувань, чоловік залишив бойовиків та тривалий час проживав в окупованому Луганську, перебиваючись випадковими заробітками.

Понад чотири роки він перебував у розшуку за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 262, ч.1 ст. 341 Кримінального кодексу України.

Оперативники затримали колишнього бойовика на підконтрольній українській владі території Донбасу.

Наразі бойовику оголошено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисник нині дає правоохоронцям свідчення стосовно інших осіб, причетних до підготовки та обставин захоплення будівлі Луганського управління СБУ та його арсеналу, формування окупаційної адміністрації РФ та сепаратистських збройних формувань.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: