fbpx
Сьогодні
10:02 11 Гру 2018

Перу повністю відмовиться від пластику упродовж 3-х років

Уряд Перу схвалив новий закон, який передбачає поетапну відмову від одноразової пластикової продукції упродовж трьох років.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляє видання, у країні буде заборонено імпорт, використання та поширення пластику, який не підлягає подальшій переробці.

Закон був запропонований урядом президента центристів Мартіна Віскарра і пройшов через контрольований опозицією Конгрес пізно ввечері 5 грудня.

За даними ООН, понад 60 країн мають ввести заборону або податки на одноразові вироби із пластмаси аби зупинити хвилю забруднення.

У світі щорічно виробляється приблизно 320 мільйонів тонн пластику, і більша його частина не переробляється. У 2010 році загальна кількість не переробленого пластику важила понад 32 млн тонн.

Як зазначає ООН, із 9 мільярдів тонн пластмаси, вироблених у світі, перероблено тільки 9 відсотків. Збитки від забруднення морів та океанів пластиковим сміттям та іншими відходами досягають 8 млрд доларів США щороку.

Мікроскопічні фрагменти пластику розміром менше аніж п'ять міліметрів вчені вже виявляли в арктичних льодах, водопровідній воді, пилу, кухонній солі, меді та пиві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: