fbpx
Сьогодні
16:05 11 Гру 2018

Facebook навчив штучний інтелект передбачати, куди може піти користувач

Facebook подав заявку на отримання патенту за винахід штучного інтелекту, який на основі даних про минулі переміщення вгадує, куди піде користувач.

Про це пише Engadget.

Нейромережа прогнозує, куди може піти людина, виходячи з минулих зареєстрованих переміщень.

Наприклад, якщо користувач знаходиться в тренажерному залі, алгоритм оцінює ймовірність того, чи може він після відправитися в ресторан попоїсти.

Якщо відповідь ствердна, штучний інтелект додасть в його стрічку новин на Facebook рекламу найближчого ресторану або закладу, де користувач недавно був.

Інша розробка будується на великих даних – алгоритм аналізує інформацію про користувачів на основі сигналів Wi-Fi, Bluetooth, стільникового зв'язку та NFC-міток.

Потім нейромережа об'єднує користувачів в групи. Наприклад, люди, які, перебуваючи в одному кінотеатрі, шукають поблизу Starbucks, будуть включені в одну категорію.

Кожному з них AI поставить в стрічку рекламу найближчого Starbucks, вирішивши, що після перегляду фільму людина, швидше за все, відправиться туди.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: