fbpx
Сьогодні
15:49 10 Гру 2018

Нардеп Добродомов: мені пропонували $200 тисяч, аби я проголосував за зняття Наливайченка з посади глави СБУ

У 2015 році нардепам пропонували великі гроші за зняття Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

Про це на каналі "112 Україна" розповів позафракційний народний депутат, голова партії "Народний контроль" Дмитро Добродомов.

Він зазначив, що у Верховній Раді йому пропонували хабар за "правильне" голосування.

"$200 тисяч, щоб проголосував за зняття Валентина Наливайченка з посади голови СБУ", – заявив Добродомов.

Депутат підкреслив, що не погодився на цю пропозицію.

"І проголосував проти. Більше того, у той самий вечір, у цій самій студії про це розповів. Після цього грошей мені ніхто не пропонував", – додав він.

Наливайченко очолював СБУ двічі: у 2006–2010 роках і у 2014–2015 роках. Розмови про його ймовірну відставку виникли після скандалу щодо розслідування пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області в червні 2015-го.

Наливайченко заявив, що до злочинної діяльності нафтобази причетний колишній заступник генерального прокурора України Анатолій Даниленко, і висунув вимогу щодо його арешту.

18 червня 2015 року Верховна Рада відправила у відставку Наливайченка. Це рішення підтримало 248 народних депутатів. Подання про відставку Наливайченка вніс у Раду президент України Петро Порошенко.

Позафракційний нардеп Олександр Онищенко заявив у квітні 2018 року, що Адміністрація президента України заплатила за звільнення Наливайченка і всі кадрові перестановки в силових відомствах депутатам приблизно $2 млн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: