fbpx
Сьогодні
Анонс 12:36 10 Гру 2018

У Києві відбудеться Фестиваль Рівності

15-16 грудня у Києві пройде Фестиваль Рівності, темою якого цьогоріч обрано мову протесту, а лексикою – візуальне мистецтво, кіно, поезію та лекції.

Погортати невідомі сторінки української літературної спадщини, зануритися у світ сучасної поезії та політичного мистецтва, побачити понад 6 годин короткометражного, документального кіно та анімації – на Фестивалі Рівності у Києві онлайн та офлайн!

"Мистецтво – рушійна сила соціальних перетворень" – такий слоган Фестивалю Рівності від його старту у 2014 році.
Протягом наступних 8 фестивалів у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Маріуполі нам вдавалося створювати публічну платформу для усіх людей, незалежно від їхньої ідентичності: національної, гендерної або сексуальної, та говорити про нерівність та дискримінацію людей, що належать до різних маргіналізованих та/або стигматизованих соціальних груп", – йдеться на сторінці події у Facebook.

"На жаль, цього року змушені констатувати збільшення кількості нападів, зривів різних подій на теми сексуальності, гендеру, фізичного насильства щодо людей різних національностей, активісток та активістів правозахисних рухів. У таких умовах нашим основним завданням є консолідація зусиль та відстоювання публічного простору. В умовах, коли органи правопорядку не можуть гарантувати нам безпечне проведення заходів, коли люди не впевнені в тому, чи зможуть відвідати подію та повернутися додому неушкодженими, ми намагаємося знаходити інші способи бути почутими та лишатися у публічному просторі. Так з'явився Фестиваль Рівності онлайн, який зібрав більше 10 000 глядачів та глядачок", – розповідають організатори.

Приходьте або приєднуйтеся до трансляції, адже так можна відчути підтримку та набратися сил, щоб продовжувати боротьбу за права людини і публічний простір.

Місце проведення фестивалю буде оголошено пізніше. Слідкуйте за анонсами на Facebook-події фестивалю.

Участь безкоштовна, реєстрація є обов'язковою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: