fbpx
Сьогодні
16:26 10 Гру 2018

Еко-рішення: у Дрогобичі обмежили використання поліетиленових пакетів

У Дрогобичі обмежено використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради прийняв рішення щодо обмеження використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста.

Відтак суб'єктам господарювання сфери торгівлі і послуг рекомендують пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів, а саме: біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

З цього приводу у відділі економіки ДМР планують шляхом укладення меморандуму з торгівельними мережами міста Дрогобича провести спільні заходи, спрямовані на відмову від поліетиленових пакетів та використання альтернативних екобезпечних пакувальних матеріалів.

Після супермаркетів ідею відмови від поліетилену будуть поширювати серед магазинів, ринків та суб'єктів роздрібної торгівлі.

Водночас відділу освіти ДМР доручено провести просвітницьку роботу серед школярів щодо негативного впливу на довкілля використання синтетичних пакувальних матеріалів та переваг використання екобезпечної тари.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма повідомив, що зараз налагоджується робота з виробником, який спеціалізується на виготовлення біополімерних пакетів, щоб власникам торгівельних закладів було простіше відмовитись від поліетиленового упакування, одразу маючи альтернативу.

Також читайте кейси від мера міста Дрогобича, як збудувати "розумне місто".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: