fbpx
Сьогодні
11:10 09 Гру 2018

У столичному метро відкрили фотовиставку, присвячену реформі децентралізації

Фото Укрінформ

У Києві у вестибюлі станції метро "Золоті ворота" в День місцевого самоврядування відкрилася виставка "Великі світлини маленьких місць. Моя громада — наше майбутнє".

Захід організували Міністерство регіонального розвитку та Програма "U-LEAD з Європою", повідомляє Укрінформ.

"Ця фотовиставка є результатом фотоконкурсу, який пройшов навесні цього року. До участі у фотоконкурсі ми через мережу Facebook закликали громадян надсилати нам світлини. Ми отримали більше 1200 світлин і з них вибрали 50 найкращих. Ми свідомо залучали багато людей до участі в конкурсі, для того, щоб люди могли показати, як вони пишаються своїми громадами", – сказала на відкритті виставки представниця Програми "U-LEAD з Європою" Астрід Коль.

Вона наголосила, що зараз, коли в країні триває реформа децентралізації і місцеві органи влади отримують більше повноважень і можливостей упорядковувати життя своїх громад, важливо, щоб самі громадяни розуміли: місцеве самоуправління – це не просто технічний процес. Нинішня виставка – це нагода показати українцям "з перших рук", а не зі слів політиків, чого можна досягти, доклавши зусиль для змін саме в тому місті чи селі, де вони живуть.

Наразі з 50 світлин, відібраних на конкурсі, виставлено 16. На них представлено повсякденне життя українців у тих громадах, які вже включились у реформу децентралізації і стали впроваджувати у себе зміни. На фото, зроблених як професійними фотографами, так і аматорами, можна побачити майже всю Україну – від великих міст до маленьких сіл усіх областей.

Виставка триватиме до 27 грудня.

Програма "U-LEAD з Європою" сприяє розвитку самоврядування в Україні та допомагає Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ впроваджувати реформу децентралізації. Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: