fbpx
Сьогодні
11:58 09 Гру 2018

Справа полонених моряків: Путін уникає прямої розмови, Порошенко звернувся до Онуфрія

Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко звернувся до очільника Української православної церкви московського патріархату з проханням негайно зв'язатися з Москвою для звільнення українських моряків, які були захоплені у полон Росією.

Про це повідомляється у Офіційному інтернет-представництві українського президента.

"Вчора і позавчора я мав розмову з предстоятелем Української православної церкви московського патріархату блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для повернення [українських моряків – ред.]. Я не буду зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдат. Ми будемо молитися і сподіватися, що це відбудеться якнайскоріше", – заявив Порошенко.

Він також зазначив, що Путін уникає прямої розмови.

За словами Порошенко, після такої реакції РФ, він зв'язався з низкою світових лідерів та керівників міжнародних організацій. Зокрема, відбулися переговори президента України з очільником НАТО Єнсом Столтенбергом, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, державним секретарем США Майком Помпео, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і багатьма іншими лідерами країн світу та міжнародних організацій.

Глава держави також зауважив, що жоден російський суд не має жодної юрисдикції над українськими моряками, адже відповідно до Женевської конвенції вони є військовополоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: