fbpx
Сьогодні
17:42 08 Гру 2018

Порошенко: Томос – це ще один Акт проголошення незалежності України

Президент України Петро Порошенко назвав Томос про автокефалію ще одним Актом проголошення незалежності України.

Про це Петро Порошенко заявив під час участі в урочистому зібранні з нагоди 150-річчя заснування товариства "Просвіта", повідомляє офіційне інтернет-представництво президента України.

"Томос про автокефалію – це ще один Акт проголошення незалежності України. І саме тому це так важливо. І не тільки для майбутніх чи сучасних вірних цієї церкви. Це важливо для кожного українця. Бо ми з вами ще один стовп української незалежності створюємо", – сказав Порошенко.

Президент Україна заявив, що автокефалія це питання національної безпеки.

"Врешті-решт це є питання нашої національної безпеки. Саме під цим кутом слід розглядати інші аспекти гуманітарної політики, які віддаляють нас від імперії, від колоніального минулого, які зміцнюють національну ідентичність", – зауважив президент.

Порошенко зазначив, що лише тиждень зараз відділяє Україну і українців від Об'єднавчого собору, на якому буде засновано, створено українську автокефальну помісну православну церкву, яка буде визнана світовим православ'ям і яка буде незалежна від Москви.

"Рішення про надання автокефалії Православній церкві України – ухвалено. Томос, грамоту, яка це підтверджує – написано. Об'єднавчий собор – призначено. І зараз колосальна відповідальність лягає на ієрархів церков", – сказав Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: