fbpx
Сьогодні
13:25 07 Гру 2018

Окупація Криму: Міжнародний кримінальний суд підтвердив кваліфікацію ситуації як збройний міжнародний конфлікт

Міжнародний кримінальний суд (МКС) визнав ситуацію в незаконно анексованому Криму міжнародним збройним конфліктом між Україною та Росією.

Про це йдеться в опублікованому офісом прокурора МКС звіті з попереднього розслідування за 2018 рік, повідомила прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим на своїй сторінці у Facebook.

"У звіті підтверджено надану прокурором МКС у 2016 році кваліфікацію ситуації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, яка виникла не пізніше 26 лютого 2014 року, як міжнародного збройного конфлікту між Україною та Російською Федерацією", – йдеться у повідомленні.

За наданою оцінкою, до цієї ситуації продовжує застосовуватися право міжнародних збройних конфліктів (міжнародне гуманітарне право).

МКС вивчає чотири повідомлення щодо вчинення Кремлем воєнних злочинів на окупованому півострові.

"Інформаційні повідомлення, подані до МКС щодо вчинення державою-окупантом насильницьких злочинів та вбивств, катувань та інших форм жорстокого поводження, примусового призову на службу у Збройні сили Російської Федерації, порушення права на справедливе та нормальне судочинство, позбавлення волі, переміщення цивільного населення Російської Федерації на тимчасово окуповану територію півострова Крим та населення з півострова за його межі, захоплення майна та утиски, вивчаються в Офісі прокурора МКС на предмет кваліфікації таких незаконних дій, як воєнні злочини, злочини проти людяності", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: