fbpx
Сьогодні
19:40 07 Гру 2018

Діджиталізація для розвитку громадських ініціатив: у Києві навчали активістів

З 27 по 29 листопада у Києві Інститутом соціокультурного менеджменту (ІСКМ) було проведено тренінг «Розвиток громадських ініціатив в епоху діджиталізації» в рамках проекту «Участь через залучення». Представники громадськості з 14 областей України вдосконалювали свої інформаційні прагнення.

Щоб «бути озброєними технологіями» та не заблукати в глобальному інформаційному світі, в допомогу учасникам були пропоновані знання з діджиталізації. Зроблена орієнтація на діджитал-розвиток громад, зокрема, е-демократії, інформатизації суспільства, створення якісного контенту, використання смарт-технологій та цифрових інструментів для позиціонування своїх ініціатив в інтернет-просторі. Аби діяти вчасно, локально, ефективно епоха цифрової доступності інформації вимагає від громадського сектору розуміння потреб громад для належного облаштування громадянського суспільства і збільшенням ролі інформації й знань у житті людей через активне «криголамне» спілкуванням між собою.

Діджиталізація для розвитку громадських ініціатив

Відомо, що при так званій інтернет-обізнаності, сучасна людина не вміє працювати з інформацією, перевіряти її достовірність і правильно використовувати, зокрема боротися із засиллям фейків і маніпуляцією. Як би банально це не звучало, знання – це не те, що отримується, це те, що здобувається. А діджитал-знання – це сила і інструмент, до якого треба ставитись інструментально. І такі інструменти дуже знадобляться для майбутнього тим, хто прагне впливати на суспільні процеси та випереджати різні ексцеси.

Тренерами на заході стали експерти діджитал-агенства «Be Famous Studio», які дали настанови як цікавитися сучасними дослідженнями з інформатизації суспільства, «як вбивати бюрократію», занурюватися у розуміння ключових понять, не переставати мріяти, як відомий громадський діяч Мартін Лютер Кінг, який в своєї промові «у мене є мрія» визначив напрямок самовдосконалення.

Діджиталізація для розвитку громадських ініціатив

Згадуючи Кінга, де йшлося про пустельний штат Міссісіпі, трошки перефразовуючи можна сказати, що кожна небайдужа людина повинна пам'ятати «у мене є мрія», що настане день, коли Україна, що знемагає від напруження несправедливості і гноблення, буде перетворена в оазис свободи і справедливості. Свою цеглинку для цього можливо донести з урахуванням діджитал-підходу.

Проект «Участь через залучення» реалізується Інститутом соціокультурного менеджменту в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст статті є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов'язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Фьодор Руденко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: