fbpx
Сьогодні
18:13 06 Гру 2018

Верховна Рада затвердила середньострокове планування бюджету

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №8044 і ввела середньострокове бюджетне планування.

За відповідний документ проголосували 238 депутатів, передають Українські Новини.

Міністерство фінансів розробило проект змін до Бюджетного кодексу, який передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування та вдосконалення програмно-цільового методу.

Відтепер замість однорічних Основних напрямів бюджетної політики вводиться середньострокова Бюджетна декларація як документ стратегічного планування, що визначає бюджетну політику на наступні три роки.

Інструментом середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні стануть трирічні місцеві фінансові плани.

Мінфін буде розробляти бюджетну декларацію з урахуванням положень документів державного стратегічного планування на п'ять і більше років, зокрема, галузевих стратегій та стратегічних планів діяльності головних розпорядників бюджетних коштів.

У свою чергу, стратегічні плани розпорядників будуть уточнюватися на підставі Бюджетної декларації. Цим документом Мінфін запропонував оновити бюджетний календар.

Кабінет Міністрів повинен схвалити бюджетну декларацію і макроекономічний прогноз не пізніше 1 червня. Це залишає достатньо часу для узгодження пропозицій до бюджету між головними розпорядниками та Мінфіном.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: