fbpx
Сьогодні
Фото 15:44 06 Гру 2018

Український підручник з літератури прикрасили актором з "Доктора Стренджа" та "Шерлока"

Зображення відомого британського актора Бенедикта Камбербетча прикрасило обкладинку українського підручника із зарубіжної літератури для 10 класу.

Про це повідомляє ВВС.

Видало підручник за кошти державного бюджету київське видавництво "Грамота". Він має гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України".

Як повідомляється на сайті видавництва, електронну версію підручника розповсюджують безкоштовно.

Керівник авторського колективу підручника доктор філологічних наук Ольга Ніколенко сказала виданню, що зображення відомого актора на обкладинці з'явилося не випадково.

"Ми хотіли, щоби цей твір захопив сучасних учнів не тільки через класичні переклади, але і через сучасні втілення в кіно і театрі", – сказала автор.

Вона додала, що у підручнику "є рубрика Артгалерея, де ми розповідаємо про втілення Гамлета в різних країнах, говоримо про постановку "Гамлета" учнями Леся Курбаса, про британський фільм з Лоуренсом Олів'є".

"Образ Камбербетча тут цілком органічний, тому що він входить у ряд сучасних втілень (Гамлета)", – сказала Ніколенко.

За її словами, концепція освітньої програми із зарубіжної літератури полягає у тому, що діти у 10 класі повертаються до вивчення тих класичних авторів, твори яких вони вже читали у попередніх класах. Наприклад, Гомера, Данте Аліґ'єрі, Йоганна Вольфганга фон Ґете та інших.

При розробці шкільної програми для 10-го класу автори хотіли "повернути книжки в коло інтересів учнів, аби вони краще і більше читали, аби книжки стали частиною їхнього життя".

Британський актор Бенедикт Камбербетч відомий своїми ролями Шерлока Холмса у серіалі "Шерлок", та головною роллю у серії фільмів "Доктор Стрейдж".

Бенедикт Камбербэтч підручник

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: