fbpx
Сьогодні
17:16 06 Гру 2018

У Константинополі пояснили процедуру виборів предстоятеля нової Української церкви

Вселенський патріарх Варфоломій розіслав українським ієрархам листи-запрошення на участь в об'єднавчому соборі 15 грудня для створення помісної церкви в Україні.

У запрошенні пояснюється процедура виборів предстоятеля майбутньої церкви.

Текст листа-запрошення опублікував у Facebook митрополит Переяслав-Хмельницький УПЦ МП Олександр (Драбинко).

Джерело BBC Україна у Константинополі підтвердило автентичність опублікованого митрополитом листа.

Реальність

Posted by Oleksandr Drabinko on Thursday, December 6, 2018

У ньому митрополита Олександра запрошують на собор разом з одним кліриком та одним монахом чи мирянином, кожен з яких матиме право голосу. Представником Вселенського патріарха на соборі буде митрополит Галльський Еммануїл, якого називають куратором "українського питання" в Константинополі.

Джерело у Константинополі зазначило, що кожен український ієрарх, незалежно від церкви, яку представляє, матиме можливість взяти з собою на собор ще двох людей. Кожен з них матиме право голосу. У тексті запрошення також ідеться, що на соборі сформують бюлетень із трьох кандидатів на предстоятеля новоствореної помісної церкви.

Співрозмовник ВВС Україна пояснив, що спочатку голосуватимуть всі разом – ієрархи, запрошені ними миряни, клірики та монахи, – доки із усіх кандидатів не визначать трьох головних. Після цього вже тільки архієреї обиратимуть предстоятеля з-поміж трьох фіналістів.

Ієрархи обговорюватимуть кандидатури у закритому режимі, все вирішить таємне голосування. Джерело зазначило, що наразі ніхто не може точно назвати ім'я майбутнього предстоятеля Української церкви.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: