fbpx
Сьогодні
09:27 06 Гру 2018

США готуються відправити військовий корабель у Чорне море, - CNN

США розпочали підготовку до відправлення військового корабля до акваторії Чорного моря через зростання напруженості в регіоні після нападу РФ на українські кораблі.

Про це повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на джерела в Держдепі.

Три чиновники підтвердили виданню прохання військових повідомити Туреччині про можливий прохід військового корабля США в Чорне море через протоки Босфор і Дарданелли.

Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, країни, які не мають виходу до Чорного моря, мають повідомляти Туреччину про намір зайти до акваторії щонайменше за 15 днів.

У Держдепі зазначили, що варіант відправлення корабля не є обов'язковим. Водночас у ВМС США підтвердили готовність діяти в разі необхідності.

"Наш 6-й флот завжди готовий відповісти там, де це буде потрібно. Ми регулярно проводимо операції з просування безпеки та стабільності в усьому районі операцій 6-го флоту США, що включає міжнародні води та повітряний простір Чорного моря" ,- розповів представник ВМС США Кайл Рейнс, який керує військово-морськими операціями в регіоні.

Він додав, що США залишають за собою право вільно діяти відповідно до міжнародних законів та норм.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки Росія захопила три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь.

Напад здійснювали кораблі ФСБ Росії "Соболь", "Дон", "Мангуст"та "Суздалець" при підтримці гелікоптерів.

За фактом агресії Росії проти українських судів в Азовському морі у повну бойову готовність приведено підрозділи Збройних сил України. Рада запровадила воєнний стан в 10 областях України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: