fbpx
Сьогодні
16:03 06 Гру 2018

"Нафтогаз" має розділитися на 2 компанії, а газотранспортна система відійти незалежному оператору, - ЄС

У Єврокомісії повідомили, що "Нафтогаз" зобов'язаний розробити договір до кінця 2019 року, який розділить компанію на 2 окремі компанії.

Про це повідомляється у прес-релізі Єврокомісії.

"Відповідно до погодженого плану дій, "Нафтогаз" зобов'язався розробити до кінця січня 2019 року у співпраці з Магістральними газопроводами України, необхідну угоду для становлення в Україні сертифікованого оператора газотранспортної системи відповідно до законодавства України та ЄС", — йдеться у повідомленні.

Розділення "Нафтогазу" на 2 компанії та виділення оператора газотранспортної системи в окрему юридичну особу необхідне для виконання Україною своїх зобов'язань в рамках рішення Стокгольмського арбітражу та Третьої енергетичної директиви ЄС.

У липні 2018 року у "Нафтогазі" заявляли, що негайне розділення компанії та виведення з-під її управління газотранспортної системи неможливе через спір з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: