fbpx
Сьогодні
18:56 06 Гру 2018

"Крохмальна бомба": у Гарварді розповіли, скільки картоплі фрі не зашкодить здоров'ю

Гарвардський вчений Ерік Рімма, який спеціалізується на епідеміології та харчуванні, визначив безпечну порцію картоплі фрі, яка не зашкодить здоров'ю.

Спеціаліст назвав картоплю «крохмальною бомбою», яка за кількістю шкідливих властивостей цілком може конкурувати з десертом, пише Maxim.

Він пояснив це тим, що в організмі людини крохмаль перетворюється на цукор і зазначив, що картопля сама по собі насичена калоріями, а глибоке обсмажування в рази підвищує її калорійність.

Вчений згадав торішнє дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition, в ході якого з'ясувалося, що картопля має високий глікемічний індекс, пов'язаний з підвищеним ризиком ожиріння, діабету і серцево-судинних захворювань. Фахівці також прийшли до висновку, що ті люди, які споживали смажену картоплю два-три рази на тиждень мали вищий ризик смертності в порівнянні з тими, хто їв відварну картоплю.

Підсумувавши, Рімма заявив, що безпечною для здоров'я є порція картоплі фрі з шести скибочок. При цьому, вчений уточнив, що вживати цю невелику порцію картоплі фрі слід без соусу і не частіше одного разу на тиждень.

На своїй сторінці в Twitter Рімма додав, що дав свої рекомендації щодо вживання картоплі фрі для того, щоб спонукати ресторани зменшити порцію популярної страви.

«Я б рекомендував ресторанам пропонувати своїм клієнтам маленьку порцію картоплі фрі, щоб задовольнити бажання людини з'їсти свою улюблену страву, а не« крохмальну бомбу », і при цьому не нашкодити здоров'ю», – написав він.

Редакція журналу Maxim висміяла рекомендації вченого, зазначивши, що пропозиція з'їсти міні-порцію картоплі фрі виглядає, як насмішка:

«З'їсти шість скибочок картоплі фрі це як облизати ложку з морозивом, залишивши ціле відро танути. Або як займатися сексом всього шість разів на рік. Ні, просто ні. А як же вживати фрі без кетчупу, її ідеального кулінарного супутника?», – зазначили у виданні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: