fbpx
Сьогодні
22:52 06 Гру 2018

Більше, ніж риби: ООН зробила страшний прогноз щодо кількості пластику в океані

Світовий океан настільки забруднений пластиком, що його мікрочастинки знаходяться в організмі людини.

Про це повідомляють Новини ООН.

"Мікрочастинки пластику можна виявити в організмі практично будь-якого жителя землі. Океан настільки забруднений, що вчені знаходять їх у прісній воді і в столовій солі", – зазначається в повідомленні.

За словами голови Генеральної асамблеї ООН Марії Фернанди Еспінози, щорічно до 12 тонн пластику опиняється у водах світового океану.

"Щорічно до 12 тонн пластику опиняється у водах світового океану. Якщо людина не змінить своїх звичок, то до середини століття пластику в океані буде більше, ніж риби. Існує безліч альтернатив. Сотні приватних компаній вже обіцяли замінити одноразові вироби з пластику на продукцію з інших матеріалів. Людство несе колективну відповідальність за здоров'я океану", – сказала Еспіноза, оголошуючи про нову глобальну кампанію по боротьбі з пластиковим сміттям.

"У кампанії беруть участь уряди Антигуа і Барбуди та Норвегії. Кампанія має дві мети – повна відмова від використання пластику в будівлях установ ООН і заборона на одноразову пластикову продукцію по всьому світу", – заявила Еспіноза, закликавши уряди країн світу, приватний сектор і громадянське суспільство підтримати кампанію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: