fbpx
Сьогодні
10:45 05 Гру 2018

Заяви Луценка шкодять слідству у справі Гандзюк, - адвокат сім'ї активістки

Генеральний прокурор Юрій Луценко лише шкодить слідству у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, розкриваючи деталі розслідування.

Про це заявила адвокат родини Гандзюк Євгенія Закревська в ефірі програми "Нині вже" на Громадському.

"Я взагалі не вважаю нормальним розголошувати інформацію, яку розголошує генеральний прокурор. Є стаття кримінального кодексу, яка власне говорить, що не можна цього робити", — сказала вона.

Також Закревська зазначила, що не розуміє, як може слідство говорити про встановлення всіх фігурантів справи Гандзюк, якщо навіть немає підозри та затримання фігурантів.

Юрист нагадала, що останній затриманий у цій справі — екс-помічник депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Тобто, про затримання організаторів, яких, за словами Луценка, вже встановили, не йдеться.

Крім того, Закревська розповіла, що про Олексія Левіна, якого Луценко назвав підозрюваним у справі Гандзюк, було відомо давно.

"І відповідно питання, чому його не було затримано поліцією безпосередньо в той момент, коли було встановлено його причетність, а це було в серпні місяці зроблено, коли було затримано частину виконавців. Я не розумію, чого його не було затримано до того, як він утік", — сказала вона.

Зазначимо, що 4 грудня голова Тимчасової слідчої комісії парламенту у справі Гандзюк Борислав Береза також заявив, що не розуміє, чому Луценко розкриває дані слідства.

"Сподіваюсь, що генпрокурор розповість не тільки про посередників, а й про фінальних замовників", — зазначив тоді Береза.

Раніше повідомлялося, що у справі Гандзюк СБУ досі не отримала частину доказів.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. 4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні.

Гандзюк критикувала обласне управління Нацполіції Херсонщини й інші органи влади. Восени 2017-го вона у дописі на Facebook звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в області Артема Антощука у вимаганні від міської влади хабара — 3% від сум усіх підрядів і тендерів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: