fbpx
Сьогодні
Відео 13:44 05 Гру 2018

В Японії відкрили футуристичне кафе, де клієнтів обслуговують роботи, керовані важкохворими людьми

У Токіо відкрилося нове кафе у стилі аніме Time of Eve, в якому роботи обслуговують людей.

Замовлення замість офіціантів там приймають роботи. Ними віддалено керують люди з обмеженими можливостями.

П'ятьма роботами OriHime-D прямо з дому керують люди з важкими травмами хребта і хворобами на кшталт бокового аміотрофічного склерозу, які не дозволяють їм самостійно пересуватися.

Всі команди, включаючи голосові, вони передають на контролер робота за допомогою комп'ютера або планшета, а також системи відстеження погляду.

Кафе – це спільний соціальний проект компаній Nippon Foundation, ANA Holdings і Ory Lab, які вирішили за допомогою нових технологій допомогти людям, замкненим в чотирьох стінах через свою хворобу, повернутися на роботу і відчути себе повноцінними членами суспільства.

Співробітники з обмеженими можливостями отримують мінімальну зарплату – $8,85 на годину, проте для більшості з них це можливість заробити хоча б щось.

"Роботи немов стають їх аватарами, дозволяючи їм виконувати фізичну роботу і спілкуватися з людьми", – говорить СЕО компанії Ory Lab Кентаро Йошіфуджі.

Поки кафе працює в тестовому режимі, а 7 грудня воно закриється.

Проте, ініціатори проекту впевнені, що заклад під назвою Dawn ver.β знову запрацює в повноцінному вигляді до 2020 року.

Передбачається, що під час Олімпійських та Паралімпійських ігор його відвідають спортсмени і туристи. Це покаже всьому світу, як роботи допомагають інтегрувати в суспільство людей з обмеженими можливостями.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: