fbpx
Сьогодні
08:52 05 Гру 2018

Росія має звільнити українських моряків, інакше відчує наслідки та біль, - Держдеп США

Photo by Mark Wilson/Getty Images)

США вимагає від Росії відпустити полонених українських моряків і погрожує болісними наслідками.

Про це повідомляє сайт Держдепу США.

"Ми хочемо, щоб росіяни засвоїли повідомлення: вони мають звільнити моряків, інакше це спричинить наслідки та біль, які лише зростатимуть", – заявил представник Держдепу під час зустрічі Північноатлантичної ради.

Представник відомства також звинуватив НАТО у "хованні голови в пісок" під час російської агресії проти Грузії в 2008 році та зазначив, що зараз дії Альянсу відрізняються від тодішніх.

"Секретар сьогодні сказав, що слова мають значення. І після інциденту в Керчі слова США є кришталево прозорими. Як ви можете бачити на прикладі нашої політики щодо України та щодо Росії, наші слова та дії співпадають", – сказав представник Держдепу.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки Росія захопила три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь.

Напад здійснювали кораблі ФСБ Росії "Соболь", "Дон", "Мангуст"та "Суздалець" при підтримці гелікоптерів.

За фактом агресії Росії проти українських судів в Азовському морі у повну бойову готовність приведено підрозділи Збройних сил України. Рада запровадила воєнний стан в 10 областях України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: