fbpx
Сьогодні
11:46 05 Гру 2018

Передвиборчий бюлетень Тимошенко розповсюджує фейки про вакцини, - Супрун

Офіційні передвиборчі бюлетені Юлії Тимошенко розповсюджують дезінформацію про вакцину, яку закуповує Україна.

Про це повідомляє в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Автори та творці видання "Київське слово" — передвиборчого бюлетеня Юлії Тимошенко — у випуску від 18 листопада розповсюджують відверту брехню та антинаукові твердження про вакцини", – пише вона.

Так, поширюється фейк, що ЮНІСЕФ закупив прострочену вакцину в індійського виробника та передав Україні.

"Україна ніколи не закуповувала, не закуповує і не закуповуватиме вакцини з закінченим терміном придатності. Ще одне принципове рішення — за державні кошти закуповуються вакцини у найкращих виробників світу, які мають потужні виробництва, що відповідають найвищим стандартам якості, і постійно проходять контроль якості, у тому числі – у лабораторіях ВООЗ", – пише в.о. міністра.

Вона додала, що якість вакцин від Serum Institute of India є підтвердженою ВООЗ.

Крім того, у матеріалі "Київське слово" говорить, що індійські та корейські виробники вакцин намагаються знайти ринок збуту в Україні, бо в Європі та США ці препарати начебто заборонені.

"Сьогодні Україна закуповує вакцини в таких країнах: Франція, США, Індія, Болгарія, Бельгія та Республіка Корея. Serum Institute of India, наприклад, щоб вийти на європейський ринок, придбав два заводи в Європі: Bilthoven Biologicals в Нідерландах та Praha Vaccines в Чехії", – пояснює Супрун.

Таким чином говорити про заборону індійських ліків у Європі немає сенсу.

"Ці відверті нісенітниці підривають довіру до вакцинації в країні та загрожують національній безпеці громадян", – наголошує Супрун.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: