fbpx
Сьогодні
13:03 05 Гру 2018

Московський патріархат відмовився від участі в Об'єднавчому соборі

Представництво Української православної церкви Московського патріархату заявило, що створення Єдиної Помісної Української Церкви "не відповідає канонічним нормам".

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Наша позиція не змінилася. Українська православна церква (МП) не братиме участі в цьому соборі, оскільки створення Української Автокефальної Церкви не відповідає канонічним нормам", – заявив архієпископ Климент.

Нагадаємо, Петро Порошенко дійшов згоди зі Вселенським патріархом Варфоломієм щодо єдиної помісної церкви та звернувся до Верховної Ради за підтримкою ідеї створення єдиної автокефальної церкви в Україні.

11 жовтня Вселенський патріархат скасував анафему щодо патріарха УПЦ КП Філарета і визнав анексію Київської митрополії Москвою незаконною. Крім того, Вселенський патріархат підтвердив надання автокефалії Українській церкві.

У свою чергу Верховна Рада передала Андріївську церкву в Києві у користування Вселенського патріархату. Її планують зробити посольством Вселенського патріархату.

Порошенко напередодні сказав, що Об'єднавчий собор українських церков відбудеться 15 грудня 2018 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: