fbpx
Сьогодні
11:06 04 Гру 2018

"Жовті жилети" перемогли: уряд Франції зупинить підвищення цін на пальне, - AFP

Французький прем'єр-міністр зупинить збільшення податку на паливо, введення якого спричинило масові протести та сутички у країні.

Про це повідомило видання AFP з посиланням на джерела в уряді.

Очікується, що голова уряду Едуар Філіпп оголосить про це рішення сьогодні, 4 грудня, перед депутатами французького парламенту.

Вчора, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр Едуар Філіпп та кілька міністрів зібралися на позапланове засідання через масові протести в країні.

Рух "жовтих жилетів" – це стихійний рух, який виник у соціальних мережах. Розпізнати одне одного учасники протесту повинні по жовтому аварійному жилету, покладеному під лобове скло.

"Жовті жилети" протестують проти підвищення цін на паливо, екологічного податку, а також проти несправедливої політики уряду, що підриває купівельну спроможність населення.

Протягом останнього року ціни на бензин зросли у Франції на 10-15%, а найпопулярніше в країні дизельне паливо подорожчало на 24%.

Зараз вартість літра пального складає 1,6 – 1,7 євро.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: