fbpx
Сьогодні
12:22 04 Гру 2018

Американські вчені виміряли яскравість всесвіту за всю його історію

Команда вчених з Університету Клемсона в Південній Кароліні довела, що виміряти випромінювання зірок всесвіту за всю його історію можливо.

Про це передає Engadget.

Дослідники провели найбільш точні на сьогодні підрахунки світла за всю історію нашого всесвіту, використовуючи дані космічного телескопа Фермі.

Робота вчених ґрунтувалася на позагалактичному фоновому світінні, яке йде від перших зірок.

Спостерігати це явище дуже важко, оскільки більша його частина перекривається світлом найближчих зірок.

Вивчаючи один гамма-променевий спалах і 739 блазарів, спрямованих в бік Землі протягом практично всього часу існування Всесвіту, вони змогли розрахувати загальна кількість зоряного світла в різні періоди, враховуючи і можливі втрати.

Виходячи з цього методу, весь світ – це 4 × +1084 фотонів.

Приблизно стільки ж світла випромінювало б Сонце за 100 мільярдів років, а в масштабах галактики – це як 60-ватна лампочка на відстані 4 км.

Попередні способи підрахунку всього зоряного світла у всесвіті спиралися на ультрафіолетове випромінювання від короткоживучих зірок-гігантів, але вони були ненадійними, оскільки в даному випадку можна було пропустити світло від найслабших зірок.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: