fbpx
Сьогодні
19:28 03 Гру 2018

У Лефортово українських моряків переведуть в інші камери

Для українських моряків, захоплених росіянами разом із кораблями в Керченській протоці, відкрили внутрішньотюремні рахунки.

Про це після телефонної розмови з російським омбудсменом Тетяною Москальковою написала Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Провела розмову з Уповноваженим з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою. Вона повідомила про те, що сьогодні до українських військовополонених привезли передачі, а також, що для них відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть перераховувати гроші", – написала вона.

Провела розмову з Уповноваженим з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою. Вона повідомила про те, що …

Posted by Людмила Денісова on Monday, December 3, 2018

Крім того, за словами Москалькової, зараз у СІЗО-2 Лефортово відбувається так зване дорозселення, в результаті якого кожного з наших моряків розмістять у восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів. Також до кожного з них буде підселено іншого ув'язненого, "який теж уперше притягується до відповідальності".

"У місці знаходження наших військовополонених, як стверджує Уповноважений з прав людини РФ, є двір для прогулянок. У праві на прогулянки вони не обмежені. Що стосується моряків, які перебувають у лікарняному ізоляторі "Матросской тишины", то вони вже встають і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова. Поранені, за її словами, отримують медичну допомогу, гаряче харчування та не висловлюють скарг", – зазначила український омбудсмен.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: