fbpx
Сьогодні
Відео 15:59 03 Гру 2018

Nvidia вперше створила комп'ютерну графіку за допомогою AI - це може стати революцією ігрової індустрії

Виробник відеокарт та процесорів Nvidia вперше застосувала штучний інтелект при генерації комп'ютерної графіки.

Про це повідомляє The Verge.

Результати були продемонстровані у простому симуляторі водіння, який мав продемонструвати графіку, яку створив AI.

Ця проста гра, де гравці переміщаються кількома кварталами міста і не можуть покинути свій автомобіль чи взаємодіяти зі світом.

Система Nvidia генерує графіку в декілька кроків. По-перше, дослідники повинні збирати інформацію, яка в цьому випадку була взята з даних з відкритим вихідним кодом, що використовуються для автономних досліджень водіння.

Потім цей фрагмент сегментується і відбувається розкадровка по категоріям: небо, автомобілі, дерева, дорога, будівлі тощо.

Потім згенерована мережа штучного інтелекту гри навчається взаємодіяти з цими сегментами для генерації нових версій об'єктів.

"Це новий спосіб відтворення відеоконтенту з використанням глибинного навчання ", – говорить віце-президент Nvidia Брайан Катандзаро.

Зазначається, що це відкриття у сфері AI вже дає дивовижні результати і здатне влаштувати революцію у сфері відеоігор, фільмів та мультиків.

Візуальні ефекти, створені AI, також можна комбінувати з традиційною графікою, отримуючи на виході певний гібриб людської та машинної роботи.

Результати роботи Nvidia не є фотореалістичними і в деяких моментах видно так зване "мильне" розмивання.

Втім, у компанії визнають, що штучному інтелекту ще є куди рости, але AI вже зараз здатен значно полегшити створення відеоконтенту і компанія серйозно взялася за вдосконалення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: