fbpx
Сьогодні
16:23 01 Гру 2018

Воєнний стан розширює можливості ЗСУ, - Порошенко

Воєнний стан, запроваджений у 10 областях після агресії РФ у Чорному морі, розширює можливості Збройних сил України та всього сектору безпеки. 

Про це 1 грудня заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії передачі техніки Збройним силам – модернізованих бойових літаків, гелікоптерів та безпілотників.

"Воєнний стан – превентивний захід. Цей час (30 днів – ред.) буде використаний, аби зменшити загрози, зміцнити оборону… Наголошую, що ми зможемо обмежитися переліченими заходами і його продовження (воєнного стану – ред.), сподіваюся, не буде потрібно", – зазначив Порошенко.

"Цей превентивний крок жодним чином не спрямовано на згортання конституційних прав і обов'язків громадян. Не зачіпає він і жодних свобод.  Воєнний стан розширює можливості ЗС та всього сектору безпеки швидко, миттєво реагувати на загрози", – заявив президент.

Порошенко додав, що зараз "здійснюється посилення охорони держкордону з РФ та адмінмежі з Кримом".

"За моїм дорученням віддано накази про переведення оборонно-промислового комплексу на особливий режим роботи. Посилюється охорона об'єктів критичної інфраструктури, також буде вжито заходів для посилення протиповітряної оборони", – зазначив глава держави.

Також президент зауважив, що в областях, де оголошено воєнний стан, буде проведено навчальні збори з резервістами та територіальною обороною.

"Приводиться у повну бойову готовність єдина державна система цивільного захисту… Відбудуться військові навчання. Вже проводиться передислокація військових підрозділів у відповідності зі стратегічним планом застосування Збройних сил України", – зазначив Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: