fbpx
Сьогодні
Відео 22:25 30 Лис 2018

Toyota презентувала людиноподібного робота, яким можна керувати дистанційно

Фото Toyota

Компанія Компанія Toyota допрацювала представленого в минулому році людиноподібного робота T-HR3: тепер їм можна керувати завдяки мережами п'ятого покоління.

В експериментах інженер зміг керувати рухами робота з відстані в 10 кілометрів, повідомляє Engadget.

T-HR3 – робот-гуманоїд третього покоління. Він спочатку розроблявся під дистанційне керування людиною. Оператор робота знаходиться в спеціальному екзоскелеті з шоломом віртуальної реальності на голові. Це дозволяє йому бачити те, що відбувається "очима" робота і з високою точністю управляти всіма його рухами.

"На цей раз, з метою поліпшення використання в практичних середовищах T-HR3 успішно контролювався бездротовим способом", – йдеться в прес-релізі Toyota.

У той же час, сам робот завдяки новому способу зв'язку отримав можливість збереження балансу тіла і контролю координації, щоб підтримувати його у вертикальному положенні. Віддалене управління пристроєм стало доступно тільки після появи 5G і більш широких каналів передачі даних.

Кінцева мета команди полягає в тому, щоб в кінцевому підсумку використовувати робота для надання допомоги пацієнтам або іншим особам з обмеженою рухливістю.

"Члени команди Partner Robot прихильні до використання технологій T-HR3 для розробки доброзичливих і корисних роботів, які співіснують з людьми і допомагають їм в їх повсякденному житті", – сказав Акіфумі Тамаокі, генеральний менеджер підрозділу Toyota Partner Robot. Вони знову покажуть робота у відкритому будинку Docomo в Токіо 6 грудня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: