fbpx
Сьогодні
16:58 30 Лис 2018

Полонених українських моряків посадили в одиночні камери 1,5 на 2 метри у Москві, - ЗМІ

Захоплених в Азовському морі українських моряків наразі тримають у московському СІЗО "Лефортово" в одиночних камерах.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

Як повідомляється, кореспондент "Дождя" і член ГНК Москви Когершин Сагієва відвідала українських військових у "Лефортово" і розповіла про їх стан і умови тримання.

"Моряки зараз знаходяться в карантинних одиночних камерах. Це тимчасові приміщення, куди розміщують обвинувачуваних/підозрюваних для перевірки документів і стану їх здоров'я на період 7-10 днів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що моряки живуть у "стандартних умовах" – це камери півтора на два метри, залізні ліжка, матраци, вовняні ковдри, стіни, пофарбовані зеленою фарбою; пізніше їх переведуть у камери з сусідами, де будуть холодильники і, можливо, телевізори.

Російське видання також повідомляє, що "українці розповіли, що почуваютьcя нормально".

"Видали зубну щітку, пасту, рушник, забезпечили місцем для сну, постільним приладдям. Скарг на умови тримання немає", – розповів один з моряків Роман Мокряк.

Всіх, хто прибув, перевдягнули в тюремний одяг, оскільки бути у військовій формі іншої держави в "Лефортово" заборонено, сказали в ізоляторі.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: