fbpx
Сьогодні
21:20 30 Лис 2018

Двох російських олімпійських чемпіонів запідозрили у вживанні допінгу

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) підозрює у вживанні допінгу чотирьох російських спортсменів – Євгена Устюгова, Світлану Слєпцову, Олександра Печьонкіна і Олександра Чернишова, двоє з яких – олімпійські чемпіони.

Про це повідомляється на сайті IBU.

"Міжнародний союз біатлоністів зі своєю Антидопінговою аудиторською групою (ADHP) порушив справу проти чотирьох російських біатлоністів. До чотирьох спортсменів, які фігурують у процесі ADHP, належать Євген Устюгов, Світлана Слєпцова, Олександр Печьонкін і Олександр Чернишов", – йдеться в повідомленні.

У заяві IBU уточнюється, що справи про можливе вживання допінгу були відкриті після перевірки проб, узятих у спортсменів у 2012-2015 роках.

Євген Устюгов – дворазовий олімпійський чемпіон (Ванкувер-2010 і Сочі-2014), Світлана Слєпцова здобула "золото" на Олімпіаді в Ванкувері.

Устюгов, Слєпцова і Чернишов вже завершили кар'єру. Печьонкін тимчасово усунутий від участі в змаганнях.

Читайте також: Допінговий скандал: експертів WADA пустили в московську лабораторію
Про те, що у вживанні допінгу підозрюються ще четверо російських біатлоністів, про що IBU оголошував ще в серпні. Імена спортсменів тоді не називалися, хоча джерела припускали, що йдеться саме про Устюгова, Слєпцову, Чернишова і Печьонкіна.

Через дискваліфікацію спортсменів, які приймали заборонені препарати, збірна Росії втратила 13 медалей, здобутих на домашній Олімпіаді в Сочі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: