fbpx
Сьогодні
19:49 29 Лис 2018

Tinder-скандал зі студенткою: у справі затримали політтехнолога Володимира Петрова

Правоохоронні органи затримали політтехнолога Володимира Петрова у справі Tinder-скандалу за участі заступника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка та студентки Наталії Бурейко.

Цю інформацію вже підтвердила Головна військова прокуратура.

Інформацію про затримання Володимира Петрова підтвердило джерело «Детектора медіа» в правоохоронних органах.

На той момент прес-служба Генпрокуратури перевіряла інформацію, поширену в ЗМІ, щодо затримання Володимира Петрова, сказав «Детектору медіа» речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

А речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко не зміг підтвердити чи спростувати інформацію, оскільки слідством займаються слідчі не з Національної поліції.

Телефон Володимира Петрова наразі недоступний.

Згодом прес-служба Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України підтвердила затримання особи за підозрою в порушенні недоторканості приватного життя і таємниці листування чи іншої кореспонденції, не називаючи імені затриманого.

Затриманому інкримінують ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер) і ч. 2 ст. 182 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості приватного життя). Підозрюваного затримали співробітники Головної військової прокуратури і Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За повідомленням прес-служби, розслідується кримінальне провадження «за фактами завідомо неправдивого повідомлення про злочин, поєднаного з штучним створенням доказів обвинувачення; порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, у тому числі щодо державного діяча; впливу на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків, а також за фактом незаконного збирання, зберігання та використання конфіденційної інформації про особу, за ч. 2 ст. 383, ч. 1 ст. 163, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 182, ч. 1 ст. 343 КК України».

Досудовим розслідуванням займаються слідчі Управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

Першим про затримання Володимира Петрова у справі Tinder-скандалу за участі заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка та студентки Наталії Бурейко повідомило інтернет-видання «Страна.ua» з посиланням на адвоката Юрія Іващенка. За його словами, справою займається військова прокуратура, яка підпорядковується Генеральній прокуратурі України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: