fbpx
Сьогодні
Відео 15:32 29 Лис 2018

СБУ оприлюднила запис переговорів російських пілотів, які обстрілювали кораблі в Азові

Фото Reuters

Служба безпеки України оприлюднила переговори між пілотами російських бойових літаків, які обстрілювали українські судна перед їхнім захопленням в Азовському морі.

Про це йдеться на сайті відомства.

Це запис у відеоформаті, який був показаний на брифінгу заступника голови СБУ Олега Фролова.

Співробітники СБУ "технічними засобами отримали перемовини екіпажів російського літака СУ-30 та гелікоптера КА-52 з відповідними пунктами управління".

Зафіксовано переговори пілота літака Су-30 СМ із позивним "509" з диспетчером під позивним "Джемпер" та кораблем ЧФ РФ із позивним "Мантилья", що відбулися 25 листопада у період з 18:43 до 20:36.

"В цих перемовинах між екіпажами літака Су-30 та гвинтокрила КА-52 йшлося про застосування зброї до військових кораблів України. В цих перемовинах чітко вказується на використання двох "карандашів" (некерованих ракет) як з боку Су-30, так і з боку КА-52″, – пояснив Фролов журналістам.

Росіяни також застосували великокаліберне корабельне озброєння.

"Вогонь вівся саме по рубці, де знаходилися українські моряки", ‒ зазначив Фролов.

"Служба вживає вичерпні заходи для встановлення всіх прикордонників ФСБ, російських військових з морських та повітряних сил Міноборони РФ причетних до нападу на українських моряків. Наразі триває перевірка інформації щодо них отриманої нашими співробітниками", – зазначає СБУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: