fbpx
Сьогодні
15:55 29 Лис 2018

Китай заборонив продовжувати експеримент з дітьми, яким вчені змінили ДНК

Китайська влада вимагає зупинити роботу вченого, який заявив про народження перших в світі генетично модифікованих дітей.

Про це повідомляє AP.

Заступник міністра науки і технологій КНР Сюй Наньпін заявив в ефірі державної телекомпанії CCTV, що міністерство виступає проти експерименту зі зміни ДНК ембріона людини.

Чиновник назвав дії керівника наукових робіт – співробітника Південного науково-технологічного університету в Шеньчжені Хі Цзянькуя – незаконними та неприйнятними.

Китайська влада також почала розслідування діяльності вченого і його команди.

Хі Цзянькуй оголосив, що йому вдалося відредагувати гени новонароджених дівчаток-близнят.

26 листопада в інтернеті розповсюдили відеозвернення вченого. Він заявив, що за допомогою технології CRISPR відредагував один з генів у дівчаток-близнюків, які недавно з'явилися на світ.

Йдеться про гени CCR5, зміна якого має знизити ризик інфікування ВІЛ-інфекцією.

Дівчата, які отримали імена Нана і Лулу, абсолютно здорові, говорив вчений, але його заява поки не отримала підтвердження з незалежних джерел.

Наукове співтовариство Китаю засудило експеримент. Понад 100 китайських вчених підписали відкритого листа, в якому йшлося про те, що використання технології CRISPR в експериментах з участю людей пов'язано з великими ризиками і викликає етичні питання.

"Ми не виключаємо, що діти, народжені з використанням даної технології, якийсь час можуть залишатися здоровими. Але потенційні небезпеки, викликані невиправданою процедурою, важко оцінити ", – говорилося у листі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: