fbpx
Сьогодні
Фото 16:15 28 Лис 2018

У Німеччині встановили найбільшу в світі різдвяну ялинку

В Німеччині почався сезон новорічних свят до якого у Дортмунді встановили найбільшу на планеті новорічну ялинку.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

По всій країні відкрились рідзвяні ярмарки, німці прикрашають будинки та закупаються ялинками.

Найбільшу на планеті встановили у Дортмунді – 45 метрів заввишки. Встановити найбільшу в світі різдвяну ялинку було не так просто: монтаж тривав чотири тижні.

Високе та пишне святкове дерево заввишки 45 метрів не зрубали в лісі, а змонтували з 1700 невеликих ялинок, що їх спеціально для цього виростили в тамтешніх лісових господарствах.

Прикрасили конструкцію відповідно до її велетенських розмірів – 48 тисячами святкових ліхтариків.

У порівнянні з дортмундською різдвяна ялинка перед Бундестагом у Берліні виглядає скромніше. Проте це справжнє живе дерево заввишки 24 метри.

Найближчими днями у німецькій столиці з'явиться безліч менших новорічних ялинок: як на площах та різдвяних ярмарках, так і перед крамницями та торговельними центрами.

Вважається, що ідея різдвяної ялинки виникла в 1419 році в гірському районі Шварцвальд на південному заході Німеччини: пекарі міста Фрайбург прикрасили дерево різноманітними солодощами, фруктами та горіхами, щоб потішити дітей на Новий рік.

Уперше офіційну ялинку у громадському місці поставили у Ризі в 1510 року. А перше різдвяне дерево, прикрашене електричними ліхтариками та гірляндами змонтували у Нью-Йорку в 1882 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: